Recuperare medicala, Lotus-Med

Recuperare medicală

 Medicina Fizică și Reabilitare este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, tratarea și reabilitarea fizică a persoanelor cu afecțiuni dizabilitante la orice vârstă.

Care sunt simptomele care te trimit la recuperare medicală?

Recuperarea medicală se face fie în urma unor intervenții chirurgicale, fie în urma unor severe afecțiuni neurologice ori cardiologice și se face la recomandarea medicului specialist ori a medicului de familie.

Medicul de specialitate Medicina Fizica si Reabilitare, in urma consultului de specialitate si a investigatiilor medicale( analize de sange, examene radiologice, etc. ),  realizeaza un plan de tratament care includ: fizioterapie, kinetoterapie, masaj, folosirea factorilor terapeutici naturali( ape minerale, namol, salina, etc. )

Medicina de Reabilitare se concentrează nu numai pe funcţionarea fizică, dar şi pe capacitatea de a permite persoanelor să participe activ în cadrul societăţii, tratament prin intermediul căruia cei care au dizabilităţi ca urmare a leziunilor sau a bolilor îşi revin complet sau, dacă nu este posibil să-şi revină complet, ajung la potenţialul fizic, mintal sau social optim şi sunt integraţi în mediul care le este cel mai potrivit. Ambele se referă la persoanele cu boli cronice, după traume şi dizabilităţi congenitale.

Ce face un fizioterapeut și kinetoterapeut?

 Fizioterapeuții și kinetoterapeuții ajută persoanele afectate de vătămare, boală sau dizabilitate prin mișcare și exerciții fizice, proceduri specifice fizioterapeutice, educație și sfaturi. Ei mențin sănătatea persoanelor de toate vârstele, ajutând pacienții să gestioneze durerea și să prevină bolile. De asemenea, rolul fizioterapeuților ca și al kinetoterapeuților este de a ameliora durerea, de a trata sau previi afecțiunile fizice asociate cu vătămarea, boala sau alte deficiențe.  

Care sunt principalele afecțiuni pentru care trebuie să faci recuperare medicală

Specialitatea abordează persoanele cu stări acute sau cronice, spre exemplu afecţiunile musculoscheletale şi neurologice, amputaţii, disfuncţii de organe pelvine, insuficineţă cardio-respiratorie şi dizabilitate datorată durerii cronice şi cancerului.

Fizioterapia ajută la dureri de spate sau vătămări bruște, la gestionarea stării medicale pe termen lung, precum astmul, și la pregătirea pentru naștere sau pentru un eveniment sportiv. De asemenea, fizioterapia, ca și kinetoterapia sunt recomandate pentru o serie afecțiuni: neurologice (accident vascular cerebral , scleroză multiplă , Parkinson), neuromusculoscheletale, cardiovasculare (boli cronice de inimă, reabilitare după atac de cord), dar și respiratorii (astm, boli pulmonare obstructive cronice). Fizioterapeuții și kinetoterapeuții ajută persoanele a căror mișcare și funcție sunt amenințate de îmbătrânire, vătămare sau boală și identifică și maximizează potențialul de mișcare prin promovare, prevenire, tratament și reabilitare. Mișcarea funcțională este de bază pentru ceea ce înseamnă să fii sănătos.

Suntem alături de tine

Contactează-ne telefonic sau programează-te direct

Specialități medicale LOTUS-MED

echipa medicala LotusMed

La Centrul medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED am adus în același loc peste 20 de specialități medicale importante cu scopul de a vă oferi, în mod eficient, serviciile medicale de care aveți nevoie.

Medicii Lotus-Med

echipa medicala LotusMed

Experiența, competențele, răbdarea și orietarea către pacient sunt valorile esențiale care unesc întreaga echipă a Centrului medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED, indiferent de specialitatea medicală.