La Clinicile Medicale LOTUS-MED echipa de medici oftalmologi și chirurgi supraspecializați în centre de prestigiu din Romania si Franța diagnosticheaza si trateaza afectiuni oculare printre care și cataracta. Aceasta este una din cele mai răspândite afecțiuni oftalmologice (pe glob), apare odată cu înaintarea în vârstă și poate determina orbirea dacă nu este tratată.
Redarea clarității vederii în 30 de minute. Operația de cataractă este una dintre cele mai eficiente și de scurtă durată intervenții oftalmologice. În termeni simpli, chirurgia cataractei constă în înlocuirea cristalinului bolnav cu o lentilă intraoculară artificială care va prelua funcția cristalinului. Lentila artificială este perfect tolerată de corpul nostru și este făcută să rămână în ochiul pacientului pentru tot restul vieții, fără să fie necesară o schimbare a acesteia.
Operația pentru cataractă se face cu anestezie topică, cu picături și este nedureroasă. Se operează fiecare ochi în parte. Durata totală a intervenției de cataractă este, în medie, de 30 de minute, iar recuperarea este, in mare majoritate a cazurilor, foarte ușoară.
Siguranță în Centrul Medical Integrat de Oftalmologie LOTUS-MED, unde intervențiile se fac:
Operația de cataractă la Centrul Integrat de Oftalmologie LOTUS-MED este făcută de o echipă de medici specializați în Franța în România, utilizând cele mai performante tipuri de cristaline din țară.
În Centrul Medical Integrat de Oftalmologie LOTUS-MED punem la dispoziția pacienților mai multe tipuri de cristaline artificiale performante. În același timp, medicii noștri ajută pacienții să aleagă tipul de cristalin potrivit pentru stilul de viață și în concordanță cu preocupările și activitățile de zi cu zi.
Iată care sunt variantele si diferențele dintre ele:
Odată cu înaintarea în vârstă (îndeosebi după 50 ani), cristalinul suferă modificări: devine din ce în ce mai gros, mai rigid și mai opac, deoarece substanțele din alcătuire, care îi dau transparență, încep să își piardă funcțiile. Astfel, apare ceea ce se numește o cataractă (opacifierea cristalinului).
Modificările legate de vârstă ale cristalinului pot fi discrete și nu schimbă felul în care vedem, în acest caz, nu este indicat niciun tratament, ci mai degrabă o urmărire a evoluției cataractei.
Pentru o diagnosticare precoce, dar și pentru a preveni afectarea majoră/ completă a ochiului, vă recomandăm control oftalmologic amănunțit începând cu vârsta de 45 ani.
Diagnosticarea de rutină a cataractei se face prin:
Este necesar să spunem că netratată, cataracta provoacă orbire, totodată, recomandarea pentru operația de cataractă o face medicul oftalmolog, în urma controlului oftalmologic.
În general, se recomandă intervenția de cataractă în următoarele cazuri:
Sunt și situații când se impune intervenția pentru cataractă, precum: