Obstetrica-ginecologie, Lotus-Med

Obstetrică-ginecologie

Obstetrica și ginecologia reprezintă acea ramură a medicinei care se ocupă de sănătatea sistemului reproducător al femeii și de monitorizarea acesteia în timpul și după sarcină.

Un medic ginecolog este un medic specializat în sănătatea sistemului reproducător al femeii. Medicul tratează o gamă largă de probleme, inclusiv obstetrică sau sarcină și naștere, probleme legate de menstruație și fertilitate, infecții cu transmitere sexuală (ITS), tulburări hormonale și altele. Un medic ginecolog-obstetrician se va ocupa de unele dintre cele mai importante probleme de sănătate din viața femeii, inclusiv controlul nașterii, nașterea și menopauza. De asemenea, medicul ginecolog-ostetrician poate analiza cancerul, poate trata infecțiile și poate efectua intervenții chirurgicale pentru probleme ale organului pelvin sau ale tractului urinar.

Ce investigatii poti sa faci la ginecolog

Medicul ginecolog efectuează:

  • screening,
  • evaluare și consilierea pacientei, 
  • dar și vaccinări pe baza factorilor de vârstă și de risc. 
  • va face o examinare fizică, care va include măsurarea semnelor vitale standard, indicele masei corporale, palparea abdomenului, o examinare aparatului genital.

Medicul ginecolog va examina mai întâi partea exterioară a vaginului, care include zona vulvei și deschiderea vaginală, pentru anomalii. Medicul va verifica apoi organele de reproducere din interior. S-ar putea să simțiți o anumită presiune în timpul acestui examen, dar nu ar trebui să fie dureros.

Recomandat este să evitați activitatea sexuală cu două zile înainte de un examen ginecologic. Activitatea sexuală poate irita țesutul vaginului și vă poate afecta rezultatele anumitor teste, cum este testul Babeș-Papanicolau.

Medicul ginecolog mai poate efectua și:

  • scanare cu ultrasunete
  • colposcopie-examen microscopic al colului uterin
  • biopsie endometriaăa sau prelevarea unei probe din mucoasa uterului 
  • histeroscopie- utilizarea unui endoscop pentru a examina colul uterin și uterul.

Care sunt simptomele care te trimit la obstertrica- ginecologie

O femeie care se confruntă cu dureri pelvine, vulvare și vaginale sau cu sângerare anormală din uter trebuie să se adreseze medicului ginecolog. În cazul adolescentelor, prima vizită la medicul ginecolog poate fi făcută la vârsta de 13 și 15 ani sau când devin active sexual. De asemenea, o vizită la ginecolog este recomandată femeilor cel puțin o dată pe an, pentru un control complet.

Suntem alături de tine

Contactează-ne telefonic sau programează-te direct

Specialități medicale LOTUS-MED

echipa medicala LotusMed

La Centrul medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED am adus în același loc peste 20 de specialități medicale importante cu scopul de a vă oferi, în mod eficient, serviciile medicale de care aveți nevoie.

Medicii Lotus-Med

echipa medicala LotusMed

Experiența, competențele, răbdarea și orietarea către pacient sunt valorile esențiale care unesc întreaga echipă a Centrului medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED, indiferent de specialitatea medicală.