Psihiatrie

Psihiatrie

Psihiatria este ramura medicinei axată pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și de comportament.

Care sunt simptomele care te trimit la psihiatru?

Oamenii caută ajutor psihiatric din mai multe motive. Problemele pot aparea brusc, cum ar fi un atac de panică, halucinații înspăimântătoare, gânduri de sinucidere sau auzirea unor „voci”. Sau pot fi mai pe termen lung, cum ar fi sentimente de tristețe, lipsă de speranță sau anxietate ori diverse probleme care dau impresia că viața de zi cu zi este distorsionată sau scăpată de sub control.

Ce face un psihiatru?

Un psihiatru este un medic specializat în sănătatea mintală, inclusiv tulburări de consum de substanțe interzise. Psihiatrii sunt calificați să evalueze atât aspectele psihice, cât și cele fizice ale problemelor psihologice.

Ce investigatii poți face la un psihiatru?

Medicul psihiatru poate recomanda sau efectua o gamă completă de teste medicale de laborator și psihologice care, combinate cu discuțiile cu pacienții, ajută la oferirea unei imagini a stării fizice și mentale a pacientului. 

Psihiatrii folosesc o varietate de tratamente - incluzând diferite forme de psihoterapie, medicamente, intervenții psihosociale și alte tratamente, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Medicul va înțelege relația complexă dintre bolile emoționale și alte boli medicale și relațiile cu genetica și istoricul familial, pentru a face un diagnostic și pentru a dezvolta cel mai bun plan de tratament pentru pacient

Suntem alături de tine

Contactează-ne telefonic sau programează-te direct

Specialități medicale LOTUS-MED

echipa medicala LotusMed

La Centrul medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED am adus în același loc peste 20 de specialități medicale importante cu scopul de a vă oferi, în mod eficient, serviciile medicale de care aveți nevoie.

Medicii Lotus-Med

echipa medicala LotusMed

Experiența, competențele, răbdarea și orietarea către pacient sunt valorile esențiale care unesc întreaga echipă a Centrului medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED, indiferent de specialitatea medicală.