Reumatologie

Reumatologia este  specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul si monitorizarea bolilor musculo-scheletale și afecțiunilor autoimune sistemice, denumite în mod obișnuit boli reumatice. 

Care sunt simptomele care va trimit la reumatolog

Bolile reumatice afectează tendoanele, ligamentele, oasele și mușchii. Printre ele se numără multe tipuri de artrită. Simptomele comune includ: dureri articulare, pierderea mișcării într-o articulație sau articulații, inflamații - edem, roșeață și caldură într-o zonă afectată.

Ce investigații poți face la reumatolog

Bolile reumatice sunt uneori complexe și dificil de diagnosticat, astfel încât reumatologii vor aduna un istoric medical complet și vor efectua un examen fizic pentru a căuta semne și simptome ale inflamației pe întregul corp și în sistemul musculo-scheletic. Un istoric familial poate fi foarte important pentru diagnosticarea bolii reumatice și va fi, de asemenea, evaluat.

Reumatologul va examina rezultatele oricărei testări anterioare efectuate la un pacient și poate recomanda teste de laborator suplimentare pentru a evalua inflamația și / sau producția suplimentară de anticorpi în fluxul sanguin și va recomanda teste radiologice (radiografie, ecografie, scanare CT sau RMN ) pentru a evalua anomaliile musculo-scheletale. Toate aceste rezultate vor fi combinate pentru a determina cauza simptomelor unui pacient și a dezvolta un plan de tratament personalizat . Recomandările de tratament pot include medicamente, trimitere la recuperare medicală, o dietă sănătoasă, managementul stresului și odihnă.

Afecțiuni pentru care trebuie să apelezi la un reumatolog

În prezent există foarte multe boli reumatice distincte pentru care trebuie să te prezinți la reumatolog. Printre cele mai comune sunt:

  •  osteoartrită
  •  artrita reumatoidă (RA)
  •  lupus eritematos
  •  spondiloartropatii - spondilită anchilozantă (AS)
  •  artrită psoriazică (PsA)
  •  sindromul Sjogren
  •  gută
  •  sclerodermia
  •  artrita infecțioasă
  •  artrita idiopatică juvenilă 

Suntem alături de tine

Contactează-ne telefonic sau programează-te direct

Specialități medicale LOTUS-MED

echipa medicala LotusMed

La Centrul medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED am adus în același loc peste 20 de specialități medicale importante cu scopul de a vă oferi, în mod eficient, serviciile medicale de care aveți nevoie.

Medicii Lotus-Med

echipa medicala LotusMed

Experiența, competențele, răbdarea și orietarea către pacient sunt valorile esențiale care unesc întreaga echipă a Centrului medical integrat de diagnostic și tratament LOTUS-MED, indiferent de specialitatea medicală.