Imagistică de înaltă performanță

Clinicile Medicale LOTUS-MED integrează aparatură medicală performantă, investigații de finețe, în același loc, pentru a oferi eficiență maximă pacienților.

Departamentul de imagistică din cadrul clinicilor medicale este dotat la standarde înalte de calitate, cu aparat CT și două aparate RMN, Mamograf 3D cu tomosinteză. Astfel, echipa medicală are la dispoziție toate instrumentele necesare pentru identificarea formațiunilor benigne sau maligne chiar și de mici dimensiuni.

Computer Tomograf REVOLUTION EVO EX - GENERAL ELECTRIC SISTEMS

Aparatul Computer Tomograf (CT) Revolution oferă pacienților confort prin nivelul scăzut de zgomot și timpi scurți de scanare dar și precizie, fiind capabil să detecteze formațiuni mai mici de jumătate de milimetru.

Caracteristici:

 • capacitate - 128 secțiuni/rotație
 • software de vizualizare și post-procesare imagini
 • programe pentru examinări, măsurători și calcule:

Zone ale corpului ce pot fi investigate prin CT la Clinicile Medicale LOTUS-MED

 • cap și gât
 • torace, abdomen și pelvis
 • sistem circulator
 • colonoscopie
 • angiografie cu substracție osoasă
 • dentar

Examinarea CT folosește razele X pentru a realiza serii de imagini detaliate, ce nu sunt vizibile pe imaginile de radiologie standard. Această investigație se poate aplica structurilor corpului: torace, abdomen, pelvis, membre, organe interne: ficat, rinichi, glande suprarenale, inimă, plămâni, pancreas, intestine sau poate oferi informații despre sistemul circulator (vasele de sânge) și sistemul osos. 

Tomografia computerizată este o investigație neinvazivă, nedureroasă ce poate dura între 15-60 minute, însă se poate prelungi în funcție de tipul de investigație (nativ sau cu substanță de contrast) și de zona de examinare. 

Deseori este necesară administrarea unei substanțe de contrast pe bază de iod. Această substanță are proprietatea de a fi opacă la razele X, crescând astfel capacitatea de vizualizare a structurilor și organelor pe imaginile CT. Substanța de contrast este utilizată pentru a pune în evidență sistemul vascular principal și pentru a depista tumori sau alte entități patologice. 

Substanța de contrast poate fi administrată pe cale intravenoasă în braț sau alte părți ale corpului. Pentru examinarea abdomenului sau a pelvisului înainte de examinarea propriu-zisă este necesar consumul de substanță de contrast dizolvată în apa pe care pacientul o va primi în Clinicile Medicale LOTUS-MED.

Tomografia Computerizată (CT) este recomandată de medicul curant, specialist/primar, în vederea stabilirii unui diagnostic corect și a celui mai bun protocol terapeutic.

 • În timpul tomografiei computerizate pacientul este poziționat pe o masă glisantă atașată la scanner-ul CT, un dispozitiv de formă circulară. Scanner-ul CT focalizează un fascicul de raze X spre zona corpului care urmează să fie studiată. Tubul de raze X se mișcă rapid în jurul acestei zone preluând imaginea din unghiuri diferite. Imaginile, procesate electronic, se vizualizează pe un monitor. 
 • Pacientul va ramane singur în camera de examinare, dar sub atenta observare a operatorului din camera alăturată. 
 • În timpul efectuării testului, pacientul este rugat să rămână nemișcat și să comunice cu operatorul despre orice stare de disconfort.

 • Pacienților care au de efectuat o investigație CT cu substanță de contrast li se recomandă hidratare intensă înainte și după investigație
 • Cu 4-5 ore înainte de investigație nu este indicat consumul de mâncare, alcool, cafea sau băuturi carbogazoase.
 • Pacientul este rugat să ajungă în clinică cu 30 minute înainte de ora programării pentru formalitățile de înregistrare și pregătire.  Este nevoie să se prezinte obligatoriu cu papuci și pijamale sau haine subțiri/lejere și fără elemente metalice.
 •  Dacă pacientul este sub medicamentație pentru diabet se recomandă întreruperea tratamentului cu 24 ore înainte și după investigație, dar numai la indicația medicului curant.

RMN SIGNA EXPLORER 1.5 T - GENERAL ELECTRIC SISTEMS

Senzația de claustrofobie și zgomotele asurzitoare sunt principalele motive pentru care pacienții amână examinarea prin RMN atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. RMN-ul Sigma Explorer 1.5 T care se găsește în Clinica Medicală LOTUS-MED din Sectorul 1, oferă una dintre cele mai confortabile investigații de profil la acest moment pentru pacient. Este dotat cu kit-ul de Explorare Silențioasă și cu un sistem de ventilație ce îmbunătățește experiența pacientului.

RMN MAGNETOM ALTEA - SIEMENS HEALTHINEERS

Noul aparat de RMN Magnetom Altea de la Siemens Healthineers schimbă modul în care pacienții percep scanarea RMN și este disponibil de acum la Clinica Medicală LOTUS-MED din Sectorul 2. Acesta oferă mai mult confort pacienților, timp redus de scanare cu mai puțin zgomot. În plus, calitatea imaginilor obținute este la un nivel superior, oferindu-le medicilor posibilitatea de a stabili un diagnostic precis și un plan de tratament eficient, dar și de a monitoriza eficiența tratamentelor recomandate.

Zone ale corpului ce pot fi investigate prin RMN la Clinicile Medicale LOTUS-MED

 • cap și gât
 • coloană vertebrală
 • sistem neurovascular
 • torace, abdomen și pelvis
 • genunchi
 • examinare corp în totalitate (whole body)

Investigația prin rezonanță magnetică (RMN) este o tehnică performantă de imagistică care, prin finețea examinării și a rezultatului, permite creșterea calității de stabilire a diagnosticului și protocolului terapeutic.

Această metodă este neinvazivă și neiradiantă, având la bază utilizarea unui câmp magnetic puternic care permit analiza în detaliu a diverselor structuri ale corpului, țesuturi și organe. Sesiunea poate dura între 30-90 minute. 

Investigația IRM se recomandă de obicei pentru examinarea afecțiunilor abdomino-pelvine, coloanei vertebrale, cerebrale și ale sistemului musculo-scheletal. 
Există două tipuri de investigații: investigații native (fără substanță de contrast) și investigații cu administrare de substanță de contrast.

Investigația imagistică prin rezonanță magnetică este recomandată de medicul curant, specialist/primar.

În funcție de patologia pacientului, se poate întâmpla ca administrarea substanței de contrast să fie necesară pentru clarificarea unor detalii. 

Substanța de contrast este cea pe bază de gadolinium și poate fi administrată pe cale intravenoasă sau cale orală. 

Pacientul va fi rugat ca înainte să intre în camera de examinare să dea jos bijuteriile, ceasul, ochelarii de vedere, proteze etc., orice element metalic care ar putea afecta calitatea investigației. Își va schimba hainele cu pijamalele/hainele lejere și papucii cu care este informat să vină la examinare.  

Aparatul pentru Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN) are forma unui tub. Pacientul va fi poziționat pe o masă glisantă care se introduce în aparat. 
Pacientul va rămâne singur în camera de examinare, dar sub atenta observare a operatorului din camera alăturată. 

În timpul efectuării testului, pacientul este rugat să rămână nemișcat, să se relaxeze și să comunice cu operatorul apăsând pompița de alarmă, doar în situații de urgență. Este posibil ca pacientul să fie rugat să își țină respirația pentru un interval scurt de timp. 

Examinarea RMN nu este dureroasă, fiind destul de confortabilă, singurul posibil disconfort fiind zgomotul. Cerința principală este ca pacientul să rămână nemișcat pe timpul sesiunii.

La finalul investigației pacientul se poate îmbrăca și poate merge acasă. În cazul administrării substanței de contrast este recomandat consumul de multe lichide pentru eliminarea acestei substanțe din organism.

Pacienților care au de efectuat o investigație RMN cu substanță de contrast li se recomandă hidratare intensă înainte și după investigație

La examinarea RMN cu substanță de contrast pacientul nu trebuie să mănânce cu 4-5 înainte de investigație

Nu este nevoie să întrerupă tratamentul medicamentos decât dacă medicul a dat această indicație

SENOGRAPHE GENERAL ELECTRIC PRISTINA 3D

Caracteristici:

 • mamografie 3D cu tomosinteză

ECHIPAMENT DXA GENERAL ELECTRIC LUNAR PRODIGY

Programe pentru examinari, masurători și calcule

 • segmentare
 • total – body

Suntem alături de tine!

Programează-te online la serviciile medicale disponibile în Clinicile Medicale LOTUS-MED!

Prețul serviciilor de Imagistică medicală

Denumire serviciu Pret (RON)
Angiografie RMN/segment (craniu, abdomen, pelvis, membre etc.) 1000.00
CD/DVD suplimentar / duplicat 60.00
RMN abdomen + pelvis cu substanta de contrast 1750.00
RMN abdomen + pelvis nativ 1400.00
RMN abdominal cu substanta de contrast 1000.00
RMN abdominal cu substanta de contrast si colangio RMN 1250.00
RMN abdominal nativ 800.00
RMN abdominal nativ + colangio 950.00
RMN alte extremitati nativ ((ante)brat/carp/mana/coapsa/gamba/picior) 750.00
RMN alte extremitati nativ cu substanta de contrast ((ante)brat/carp/mana/coapsa/gamba/picior) 950.00
RMN articulatii sacro-iliace/bazin cu substanta de contrast 1000.00
RMN articulatii sacro-iliace/bazin nativ 750.00
RMN cerebral + ureche interna cu substanta de contrast 1150.00
RMN cerebral + ureche interna nativ 950.00
RMN coloana vertebrala cervicala cu substanta de contrast 950.00
RMN coloana vertebrala cervicala nativ 650.00
RMN coloana vertebrala lombara cu substanta de contrast 950.00
RMN coloana vertebrala lombara nativ 650.00
RMN coloana vertebrala toracala cu substanta de contrast 950.00
RMN coloana vertebrala toracala nativ 650.00
RMN cot drept nativ 750.00
RMN cot drept nativ cu substanta de contrast 1000.00
RMN cot stang nativ 750.00
RMN cot stang nativ cu substanta de contrast 1000.00
RMN cranio-cerebral cu substanta de contrast 950.00
RMN cranio-cerebral nativ 750.00
RMN craniu + angiografie cu substanta de contrast 1150.00
RMN craniu + angiografie nativ 950.00
RMN craniu + hipofiza cu substanta de contrast 1200.00
RMN craniu + nerv optic/orbita cu substanta de contrast 950.00
RMN craniu+sinus nativ 800.00
RMN craniu+sinusuri cu substanta de contrast 1200.00
RMN genunchi drept nativ 700.00
RMN genunchi drept nativ cu substanta de contrast 950.00
RMN genunchi stang nativ 700.00
RMN genunchi stang nativ cu substanta de contrast 950.00
RMN glezna dreapta nativ 750.00
RMN glezna dreapta nativ cu substanta de contrast 950.00
RMN glezna stanga nativ 750.00
RMN glezna stanga nativ cu substanta de contrast 950.00
RMN multiparametric de prostata cu substanta de contrast 1450.00
RMN pelvin cu substanta de contrast 1000.00
RMN pelvin nativ 800.00
RMN regiune cervicala(gat) cu substanta de contrast 1100.00
RMN regiune cervicala(gat) nativ 800.00
RMN Second opinion 500.00
RMN sold – articulatie cox femurala nativ 750.00
RMN sold – articulatie cox femurala nativ și cu substanta de contrast 1000.00
RMN taxa urgenta 300.00
RMN umar cu substanta de contrast 1000.00
RMN umar nativ 750.00
Secventa angiografie (completare la RMN cerebral) 350.00
Secventa Colangio (completare la RMN abdomen) 350.00
Secventa de hipofiza (completare la RMN craniu) 350.00
Secvente nerv optic (completare la RMN cerebral) 350.00
Secvente prostata (completare la RMN pelvis) 300.00
Secvente ureche interna (completare la RMN cerebral) 300.00
Denumire serviciu Pret (RON)
OSTEODENSITOMETRIE 1 SEGMENT 100.00
OSTEODENSITOMETRIE 2 SEGMENTE 180.00
OSTEODENSITOMETRIE 3 SEGMENTE 260.00
OSTEODENSITOMETRIE ANTEBRAT 90.00
OSTEODENSITOMETRIE COL FEMURAL 90.00
OSTEODENSITOMETRIE COLOANA VERTEBRALA 90.00
OSTEODENSITOMETRIE TOTAL BODY 310.00
Denumire serviciu Pret (RON)
CD/DVD suplimentar / duplicat 60.00
Film suplimentar 20.00
Incidenta suplimentara 2D in cadrul mamografiei 50.00
Incidenta suplimentara 3D in cadrul mamografie 80.00
Incidenta Tomosinteza la control 150.00
Interpretare / Second Opinion dupa Mamografie 250.00
Mamografie digitala (bilaterala) 380.00
Mamografie digitala (unilaterala) 280.00
Mamografie digitala 3D cu Tomosinteza (bilaterala) 530.00
Mamografie digitala 3D cu Tomosinteza (unilaterala) 390.00
Mamografie digitala 3D cu Tomosinteza (bilaterala) cu Ecografie mamara 600.00
Denumire serviciu Pret (RON)
CD/DVD suplimentar 60.00
CT abdomen + pelvis + UroCt cu substanta de contrast 1250.00
CT abdomen nativ 400.00
CT abdomen superior + pelvis cu substanta de contrast 1150.00
CT abdomen superior + pelvis nativ 650.00
CT abdomen superior cu substanta de contrast 650.00
CT articulatii coxofemurale cu substanta de contrast 800.00
CT articulatii coxofemurale nativ 550.00
CT cap + gat cu substanta de contrast 1000.00
CT cap + gat nativ 700.00
CT cap + torace + abdomen + pelvis nativ 1300.00
CT cap + torace + abdomen superior + pelvis cu substanta de contrast 1650.00
CT coloana vertebrala cervicala nativ 370.00
CT coloana vertebrala cervicala nativ si cu substanta de contrast 650.00
CT coloana vertebrala lombara nativ 370.00
CT coloana vertebrala lombara nativ si cu substanta de contrast 650.00
CT coloana vertebrala toracala nativ 370.00
CT coloana vertebrala toracala nativ si cu substanta de contrast 650.00
CT craniu + hipofiza cu substanta de contrast 700.00
CT craniu cu substanta de contrast 600.00
CT craniu nativ 400.00
CT mastoide cu substanta de contrast 650.00
CT mastoide nativ 400.00
CT membru inferior drept nativ 380.00
CT membru inferior drept nativ si cu substanta de contrast 600.00
CT membru inferior stang nativ 380.00
CT membru inferior stang nativ si cu substanta de contrast 600.00
CT membru superior drept nativ 380.00
CT membru superior drept nativ si cu substanta de contrast 600.00
CT membru superior stang nativ 380.00
CT membru superior stang nativ si cu substanta de contrast 600.00
CT pelvis (abdomen inferior) cu substanta de contrast 650.00
CT pelvis nativ 400.00
CT regiune gat cu substanta de contrast 650.00
CT regiune gat nativ 400.00
CT regiune toracica nativ 400.00
CT sinusuri cu substanta de contrast 600.00
CT sinusuri nativ 400.00
CT taxa urgenta 300.00
CT torace + abdomen superior + pelvis cu substanta de contrast 1550.00
CT torace + abdomen superior + pelvis nativ 950.00
CT torace + abdomen superior cu substanta de contrast 1150.00
CT torace + abdomen superior nativ 650.00
CT torace + pelvis cu substanta de contrast 1150.00
CT torace + pelvis nativ 650.00
CT tregiune oracica cu substanta de contrast 650.00
CT ureche interna 450.00
CT ureche interna cu substanta de contrast 600.00
CT whole body low dose 1500.00
Second opinion CT 400.00